Niksit ja vinkit

Passi vauvalle

Lapsen ensimmäinen passi on jännittävä monella tapaa, mutta yksityiskohtaista ohjetta miten se oikeastaan hankitaan ei ole. Tässä siis oma kuvaukseni prosessista, joka on kuitenkin varsin helppo, kunhan molemmat vanhemmat ovat menossa mukana.

Passi hankitaan samalla tavalla kuin omakin, eli netissä poliisin asiointisivun kautta. Kirjauduin omilla tunnuksilla jolloin tiedoissa näkyi omat tietoni, sekä Emman. Pystyin siis omilla pankkitunnuksilla pistämään hänenkin passihakemuksen vireille.

Hakemuksen loppuun saattamiseksi tarvitaan kuitenkin kuva. Emma kävi isänsä kanssa ottamassa kuvan paikallisessa kuvausliikkeessä, Emmu oli iskän sylissä ja isi piteli tyttöä niin, että kädet eivät näkyneet. Emma ei hankintavaiheessa, nelikuukautisena, osannus vielä itse istua minkä takia kuva otettiin vanhemmat sylissä. Lopputulos on klassinen passikuva.

Kuvausliikkeestä saimme koodin hakemukseen, jossa piti vielä ruksia kohta, että toinen huoltaja antaa myös suostumuksensa passiin sähköisesti. Tämä siis tarkoitti, että Olli-Pekalle lähetettiin sähköpostiin linkki lomakkeeseen, jossa hän kävi hakemuksen hyväksymässä. Tämän jälkeen hakemus oli valmis ja varasin ajan poliisiasemalle, jonne neiti piti viedä näytille.

Asemalla mukana tuli olla molemmat vanhemmat ja itse tuleva passinhaltija. Käytännössä mukava täti totesi, että sama vauvahan se siinä kuvassa on kuin paikalla. Lisäksi hän tarkasti meidän henkkarit. Tässä huomautuksena, että poliisi ei hyväksy ajokorttia henkilöllisyyden todistuksena, joten passi tai henkilökortti mukaan jotta sujuvoittaa sitä käyntiä.

Emmalta ei siis otettu sormenjälkiä tai allekirjoitusta. Passi on voimassa normaalit viisi vuotta, mutta hänet täytyy olla tunnistettava kuvasta, joten uusi passi on pian ajankohtainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s